Συλλογή Ελαιοκάρπου

Τρόπος παραγωγής του ελαιολάδου μας

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας παράγεται σε σύγχρονο πιστοποιημένο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο με την ενδεδειγμένη μέθοδο της ψυχρής εκθλίψεως. Δηλαδή,  ο καρπός μετά την σύνθλιψη και την επεξεργασία του, αφού γίνει ελαιομάζα και προκειμένου να παραχθεί το ελαιόλαδο, αναμειγνύεται με νερό θερμοκρασίας όχι ανώτερης των 27 βαθμών κελσίου! Με αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνουμε να πάρουμε αφ’ ενός καλύτερο ελαιόλαδα γευστικά και οπτικά αλλά το σημαντικότερο, διατηρεί στο ακέραιο όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του. Έτσι, αν και ο παραγωγός έχει μια μικρή απώλεια σε παραγωγή ελαιολάδου, αξίζει τον κόπο αφού κερδίζουμε πολλαπλώς σε ποιότητα.

Συλλογή Ελαιοκάρπου
Συλλογή Ελαιοκάρπου

Αντιθέτως, παλαιότερα, το νερό που προστίθετο ήταν καυτό και στην κυριολεξία το ελαιόλαδο το «ζεμάτιζαν», με συνέπεια να χάνει σημαντικό μέρος της ποιότητάς του, αν και αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανές στον καταναλωτή.

Αν και το παρόν κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη του, έχετε την άδεια να αναδημοσιεύσετε-αναπαραγάγετε
ελευθέρως ολόκληρο ή μέρος του υπό την προϋπόθεση να επισυνάπτετε σε ευδιάκριτο σημείο ενεργό
link προς τον ιστότοπό μας https://www.mellofarm.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *