Ξινός τραχανάς με μπουκιές σε ελαιόλαδο

Ξινός τραχανάς με μπουκιές σε ελαιόλαδο

Ξινός τραχανάς με μπουκίτσες

Υπάρχουν κάποιες μνήμες των γεύσεων και των αρωμάτων που μένουν ανεξίτηλες σε όλη μας την ζωή. Που συνοδεύουν άρρηκτα δεμένες εικόνες με οικείους ανθρώπους, τοπία και γεγονότα. Ανοίγουμε έναν κύκλo και αναζητούμε τέτοιες μνήμες με απλές παραδοσιακές συνταγές του χωρίου, της στάνης και του χωραφιού, που πλέον τις ακριβοπληρώνουμε μόνο σε γκουρμέ εστιατόρια αλλά έχουμε ξεχάσει η ακόμη χειρότερα δεν καταδεχόμασταν να τσικνίσουμε την κουζίνα μας.
Πρώτη συνταγή χωριάτικος ξινός τραχανάς με φρυγανισμένες μπουκίτσες σε φρέσκο ελαιόλαδο. Ένα πλήρες θρεπτικό πρωϊνό ή γεύμα σε 10 μόλις λεπτά, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελληνόπουλων , μεταξύ αυτών και εμένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια χούφτα τραχανά (για κάθε άτομο) και μία φέτα ψωμί (για κάθε άτομο), νεράκι, λαδάκι και μεράκι.
Δείτε το βίντεο και μην διστάσετε να εκτελέσετε την συνταγή. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνετε φανατικός οπαδός του τραχανά τα κρύα πρωινά ή και βράδια του χειμώνα. Παρακολουθείστε το κατατοπιστικό βίντεο που ακολουθεί και περιμένουμε να γραφτείτε στο κανάλι της mellofarm στο youtube, να μας πείτε τις εντυπώσεις σας, να κάνετε τα σχόλιά σας, να μας ζητήσετε επί πλέον οδηγίες και να μας δώσετε τις ιδέες σας για επόμενες αναρτήσεις μας