Ο ελαιώνας μας (ru)

Ο ελαιώνας μας (ru)

Στην περιοχή Θερμησία Αργολίδος, βρίσκονται οι πεδινοί, ημιορεινοί και ορεινοί ελαιώνες μας των ποικιλιών «Μανάκι» και «Κορωνέϊκη», όπου παράγουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «MELL-ELAION».

[nggallery id=1]

.

Ερμιονίδα

Η Ερμιονίδα είναι μια παραθαλάσσια περιοχή με όμορφες παραλίες, φυσικό κάλος και τουριστική ανάπτυξη. Γεμάτη με ελαιώνες, εσπεριδοειδή, φημισμένα ρόδια, γευστικά κηπευτικά και ψαρόβαρκες με φρεσκότατα ψάρια.  Το κλίμα της διακρίνεται για τον ήπιο χειμώνα, τις μικρές βροχοπτώσεις και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειάς της. Αυτό το μικροκλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Για το λόγο αυτό άλλωστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγουμε στην Ερμιονίδα έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) με την ονομασία «ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ».

Σε αυτή την περιοχή, και συγκεκριμένα στην Θερμησία, βρίσκονται οι πεδινοί, ημιορεινοί και ορεινοί ελαιώνες μας των ποικιλιών «Μανάκι» και «Κορωνέϊκη», όπου παράγουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «MELL-ELAION».

.

Η Ερμιονίδα στον χάρτη

Η Ερμιονίδα βρίσκεται στο βορειονατολικό τμήμα της Πελοποννήσου απέναντι από τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών και ανήκει διοικητικά στο νομό Αργολίδος. Παλαιοτέρα αποτελούσε την ομώνυμη επαρχία και ήδη ολόκληρη συγκροτεί τον καποδιστριακό Δήμο Ερμιονίδος. Οι κυριότερες κωμοπόλεις της είναι το Κρανίδι και η Ερμιόνη. Η Θερμησία είναι ένα από τα χωριά της, όπου υπάρχει και το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο.

.

Ιστορία του τόπου της Ερμιονίδας

Η περιοχή, σύμφωνα με τις αρχαιολογικές αποδείξεις, κατοικείται συνεχώς από τους προϊστορικούς χρόνους-από το 25.000 π.χ.- με συνεχή παρουσία στην ιστορική εξέλιξη της Ελλάδος. Εδώ υπάρχει το πιο σημαντικό πανευρωπαϊκώς, προϊστορικό σπήλαιο Φράγχθι. Κατά τη μυκηναϊκή περίοδο ανήκε στο βασίλειο των Μυκηνών, με ακμάζουσα την πολύχνη του Μάσσητος, ενώ η πόλη της Ερμιόνης, ως συμμετέχουσα πόλη με 300 οπλίτες, αναφέρεται στον χρυσό τρίποδα που αφιέρωσαν οι Έλληνες στο Μαντείο των Δελφών για τη νίκη τους εναντίον των Περσών. Τέλος το 1827 ξεκίνησαν στην Ερμιόνη οι εργασίες της Γ’ Εθνοσυνελεύσεως του επαναστατημένου ελληνικού έθνους.

Ερμιόνη Αργολίδος

Ερμιόνη Αργολίδος

Η Ερμιόνη, και κατ’ επέκταση όλη επαρχία Ερμιονίδος, οφείλει την ονομασία της, κατά μία εκδοχή στην κόρη του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης, η οποία ονομάζετο Ερμιόνη. Κατ’ άλλη εκδοχή, την επικρατέστερη του Παυσανία, ο Ερμίων (Ερμίονας), γιος του Ευρώπου και εγγονός του Φορωνέος και ανεψιός της Νιόβης, του Πελασγού και του Αγήνορα, υπήρξε ο ιδρυτής της πόλεως Ερμιόνης.

 Η φωτογραφία της Ερμιόνης είναι από το wikipedia.